Wednesday, Jul. 26, 2017

Разбиха трети тото пункт и златарско ателие в Търговище

Публикувано на

29.08.2016

Разбиха трети тото пункт и златарско ателие в Търговище

Трети тото пункт беше разбит този месец в Търговище, но след първия успешен опит, другите два останаха само с щети по помещенията. С такива се размина и собственик на златарско ателие, което било свързано със охранителна фирма. Предполага се, че взломаджията е един и същи и пробва нова бърза печалба. Не е изключено обаче да е намерил последователи, предаде Труд.

Последният засега удар на пункт от тотото е направен през нощта срещу неделя. По познатия способ, със изкъртване на стена от поликарбон, е проникнато в помещението. Опитът да бъде взломен металният шкаф е бил неуспешен.

В средата на месеца, чрез счупване на витринно стъкло, имаше друг неуспешен опит, който отново стигна до касата, която не поддала на отваряне. До поредицата се стигна, след като в началото на август с ритници беше разбита стенна конструкция на пункт. Крадецът бил улеснен от оставения в обекта ключ за касата. Тогава той прибра 1119 лева и неустановено количество талони от моментните лотарийни игри.

С пробита стена се размина и златарско ателие в Търговище, което пък било нападнато към 1 часа в понеделник.  Наивен взломаджия решил, че търговският обект за ценен метал е достъпна плячка и щателно се заел да разбива тухлена стена в задната част на ателието. При опита му да влезе вътре се задействала охранителната система и той си принудил да бяга преди да бъде заловен.


Сподели публикацията

About Author

bg365