Thursday, Jul. 20, 2017

Ако знаете това нещо никога повече няма да си изхвърлите касовия бон!

Публикувано на

12.01.2017

Ако знаете това нещо никога повече няма да си изхвърлите касовия бон!

Държавата започва борба със сивата икономика и се захваща да събира повече приходи като раздава награди. От днес до Коледните празници на 2016 година НАП и министерство на финансите започват национална лотария „Парола: касова бележка“.Всеки български гражданин над 14 години ще може да опита късмета си и евентуално да получи подарък от държавата като регистрира кода на своя касова бележка.

Регистрацията би могла да стане на интернет сайта wwwkasovbon.

bg, а след няколко седмици и по телефона.
Най-голямата примамка за събиране на приходите е лек автомобил с всички екстри, както изрично подчертаха от НАП. Той ще е като „десерт“ на томболата, тъй като ще бъде даден единствено на един българин в края на следващата 2016 година.
От 20 декември 2015 г. започва раздаването на първите награди, като НАП ще се отблагодарява на участниците със седмични и месечни награди. Първият бонус ще е смартфон, отново с всички екстри.
Няма никакво значение каква е стойността на касовия бон, откъде е издаден и дали е за стока или услуга. Условие №1 обаче е той да бъде истински и да не е междинен бон.
Късметът ви чака на касата, призова българите говорителят на НАП Росен Бъчваров, който обясни на пресконференция всички подробности около идеята на държавата.
Важно условие е всеки, който реши да участва в томболата и регистрира свои касови бонове, да ги пази до края на томболата.
Ако евентуално участникът спечели награда, той е нужно да покаже в хартиен вид оригинала на бележката или в електронен, ако я е сканирал. Тогава НАП ще провери дали тази бележка е истинска и също от кого е издадена.
Интересен е фактът, че човек може да получи награда от приходната агенция дори и ако има задължения към нея. „Ние все пак ще го насърчим да погаси задълженията си, но това няма да е условие за получаване на награда от лотарията“, успокои говорителят на НАП.
Апелът към участниците е не само да изискват, да вземат, но и да съхраняват касовите си бележки, уточни Бъчваров. Той обърна внимание и на това, че няма никакво ограничение на броя касови бележки, които един българин може да регистрира от своя профил, като така увеличава шанса си за печалба./Блиц


Сподели публикацията

About Author

bg365