Wednesday, Jul. 26, 2017

ИЗВЪНРЕДНО В Край на арбитражните съдилища, монополите са на колене (ОБНОВЕНА)

Публикувано на

12.01.2017

Монополите вече няма да имат възможност да рекетират своите длъжници и да им начисляват космически лихви за задълженията. Това стана ясно, след като на второ гласуване бе приета промяната в Гражданския процесуален кодекс. 

Искам да благодаря на депутатите, че не се подлъгаха на корпоративния натиск и, че направиха едно добро за гражданите, това заяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание. Манолова специално благодари на председателят на правна комисия Данаил Кирилов, че е удържал на думата си е направил всичко възможно този закон да бъде факт.

Омбудсманът допълни, че всички дела, които има до момента ще бъдат прекратени, а всяко ново съобщение от арбитражен съд може да бъде хвърлено в кошчето. 

Става дума за допълнителните разноски, които монополистите трупат върху клиентите си за юристконсултски разноски. Топлофикация искаше три по 300 лв. начисляване, а сега ще може да иска едва 50 лв., допълни Манолова. Тя подчерта, че това е шест пъти намаляване на разноските, което е голяма победа, което е факт благодарение на народните представители. 

 


Сподели публикацията

About Author

bg365