Tuesday, Aug. 22, 2017

Експерт по сигурността попиля Бъчварова: Тя не разбира нищо от нещата в МВР, някой сериозно я подвежда

Публикувано на

12.01.2017

Румяна Бъчварова не разбира нищо от нещата в МВР, защото тя е социолог. И някой сериозно я подвежда. А заедно с нея и министър-председателя. Това каза пред камерите на БиТиВи експертът по сигурността Николай Радулов.

Той бе поканен да коментира идеята на МВР във всяко село да има по полицай, и това да бъдат основно хора, които са пенсионирани от системата на МВР.

„Тук трябва да следим какво говори Бъчварова. И това  защо-защото тя изказва концепцията, която се върти в Министерството на вътрешните работи. И не мога да разбера как едно министерство взима решение какво ще става след като то си отиде?! С усилията на Бъчварова МВР се изпразни от съдържание“, не си спести критиките професор Радулов.

Той поясни,че миналата година от системата на МВР са си отишли 2500 квалифицирани служители, а към 200 разследващи около границата също са напуснали. „И ние изпуснахме питомното, за да гоним дивото. Няма да върнем тези хора, които си отидоха“, допълни Радулов. Той не схваща защо по селата ще бъдат назначавани пенсионирани кадри от МВР, но без полицейски правомощия.

МВР няма шипове, за да спира колите, когато трябва, а вие чакате да решат престъпления. Няма да стане. И не само в селата, но и в градовете. И ще кажа защо. Защото Институтът по криминалистика вече втора година е във фалит. И въобще спря да работи. А престъпления не могат да се разкриват без криминалисти“, обясни Радулов. 


Сподели публикацията

About Author

bg365