Wednesday, Jul. 26, 2017

Учени откриха песен, която сваля тревожността с 65 %

Публикувано на

12.01.2017

Учени откриха песен, която сваля тревожността с 65 %

Чрез проведени лабораторни изследвания британски учени откриват песен, която действа дълбоко релаксиращо и въздейства благотворно върху понижаването на тревожността.

Експерти от лабораторията “Mindlab International” правят изследвания върху типовете музика, които могат да стимулират високи нива на спокойствие и комфорт. Участниците в изследването е трябвало да решават трудни ребуси и пъзели, които да предизвикат у тях стрес, тревожност и напрежение.

Техните физиологични показатели са били отчитани със сензори.

По време на експеримента, на участниците се пускат различни мелодии, за да се проследи как влияят те на мозъчната, сърдечната и дихателната активност и кръвното налягане.

Резултатите от изследването сочат, че песента “Weightless” (Безтегловност) води до удивителните 65 % редуциране на тревожността на участниците и 35 % повишаване нивото на релаксираност. Ето и видео с песента.

Песента е била създадена, за да предизвика състояние на дълбоко спокойствие и отпускане. В създаването ѝ вземат участие освен музиканти и звукови терапевти, които внимателно подреждат хармониите, ритмите и бас тоновете. Тази хармонична цялост на музикалната структура въздейства изключително лечебно върху психиката на човека.

По време на изследването на някои от жените, които слушат тази песен дори им се приспива, затова експертите препоръчват песента да не се слуша по време на шофиране.

 

 

 


Сподели публикацията

About Author

bg365