Tuesday, Aug. 22, 2017

СЛУЖБИТЕ БИЯТ ЧЕРВЕНА ТРЕВОГА! НА КОСЪМ СМЕ ОТ ТРЕТА СВЕТОВНА!

Публикувано на

10.01.2017

СЛУЖБИТЕ БИЯТ ЧЕРВЕНА ТРЕВОГА! НА КОСЪМ СМЕ ОТ ТРЕТА СВЕТОВНА!

Рискът от вътрешни и международни конфликти ще се покачи през следващите пет години до равнища, невиждани от времето на Студената война.

Глобалният растеж се забавя, установеният след Втората световна война ред се разпада, а антиглобализмът разпалва национализма, се посочва в публикуван днес доклад на американското разузнаване. 

Тези тенденции ще се развиват с безпрецедентна скорост, ще направят управлението и сътрудничеството по-трудно и ще променят характера на властта. Това ще доведе до фундаментално различен глобален пейзаж, пише в документа, озаглавен „Глобални тенденции: Парадоксът на прогреса“. 

Докладът, който се появява две седмици преди встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, акцентира върху факторите, който чертаят тъмно и трудно близко бъдеще, пише Пик. Сред тях са Русия и Китай, които все по-категорично ще отстояват интересите си, регионалните конфликти, тероризма, растящото неравенство в доходите, климатичните промени и забавения икономически растеж, предава Ройтерс.


Сподели публикацията

About Author

bg365