Sunday, Apr. 23, 2017

ЕКСКЛУЗИВНО! Вежди Рашидов откровено: Ние сме народ, който си изгради платени протестъри, няма да се дам на тунеядци и соросоиди и да предам Борисов!

Публикувано на

09.01.2017

ЕКСКЛУЗИВНО! Вежди Рашидов откровено: Ние сме народ, който си изгради платени протестъри, няма да се дам на тунеядци и соросоиди и да предам Борисов!

„Българската държава боледува, има тежка диагноза. Става още по-объркано и тази спирала не знам до къде ще изведе държавата, въздуха не е здравословен“, това каза министърът на културата в оставка Вежди Рашидов.

Разочарован той сподели, че е доживял да види хора, които които получават по 10 хиляди лв. заплата, а са най-големите родолюбци, хора които създават, ежедневна атмосфера да се плюе една политическа класа.

„Това е една пропаганда. Промихме мозъка на хората. Не знам дали от простотия, не вярвам да е целенасочено, защото България е толкова малка страна, колкото един западноевропейски град.. Ние сме икономически бедна държава, с талантлив народ. Нямат значение жълти, сини, червени важното е да мислим за България. Проблемът наистина е дълбок. Скоро бях в парадокс и вече мога спокойно да си говоря тези неща…Подписавам в Париж 5-годишна спогодба с Лувъра и в същото време ми се обажда един приятел да си пусна телевизията. А там едни хора седят като каруцари. В момента в който ти правиш нещо за държавата те плюят персонално по един грозен, отвратителен начин. Няма по-голяма сила да те демотивира“, споделя Рашидов пред „България он еър“.

Той допълни, че от първия ден съжалява, че е влязъл в политиката. „Но когато човек вече е влязъл, няма какво да се тюхка. Аз съм от типа отговорен човек, затова в моя дом и в моето ателие отговорността е лично моя, защото аз съм си изпълнител, аз съм си началник, човека който дисциплинира. Ако върнем лентата назад, този път в политиката ми е бил предлаган в едно служебно правителство и след това при Негово Величество. Наистина не бях готов и не го разбирах по този начин. Не знам защо моя стар приятел Борисов успя да ме подмами и оттам нататък си нося отговорността и кръста едновременно“.

Министърът на културата допълни, че всеки ден си носил с оставката в джоба и единствено тези които са го избрали за три парламента, могат да го свалят. „Влизал съм в три парламента – 41-то, 42-ти и 43-то. На майтап, на шега печелил съм избори, ходил съм на битка. За едни тунеядци и соросоиди, няма да им се отвори парашута. Ако хората или премиерът каже „До тук сме”, няма проблем. Всеки ден съм си ходил с оставката в джоба“.

По повод слуховете, че си отива от политиката, Рашидов даде ясно да се разбере, че са спекулации. „Хора, които правят заглавия в България. Да, аз казах, че няма нищо страшно да се излезе от министерството. Не съм казвал, че ще се откажа. Имам едно лошо качество – не ставам предател. Те предателите живеят най-добре. Тръгнал съм с Бойко, ако трябва дето се казва на български, ще ядем и жаби, но аз няма да го предам. Ако има мажоритарни избори, там сигурно ще влезе Слави Трифонов с трима сценаристи…а Народния театър, операта, филхармонията…много е смешно това, което става. А останалите от Орлов мост ли ще ги събираме?

Ние сме народ който си изградихме платени протестъри, платено гражданско общество. Няма такава държава. Хората, които имат малко мозък в главата и разчитат на двете си ръце, те напуснаха държавата. Това е класата която изхранва държавата, това е средната класа, за която милеем много – мотивираната, умната, образованата. И тук остана Орлов мост“.


Сподели публикацията

About Author

bg365