Tuesday, Aug. 22, 2017

ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за убиеца на руския посланик в Анкара! Полицията рови в компютъра от квартирата на Мевлют

Публикувано на

04.01.2017

ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за убиеца на руския посланик в Анкара! Полицията рови в компютъра от квартирата на Мевлют

Убиецът на руския посланик в Турция Андрей Карлов, Мевлют Mерт Алтънташ, е изследвал многократно снимката на дипломата в интернет, според полицейското разследване. Това предаде Хюриет дейли.  

Алтънташ, който гръмна Карлов по време на фотоизложба в Центъра за съвременното изкуство в Анкара, е гледал снимките в компютъра на съквартиранта си ежедневно, пише Habertürk.

Полицията нахлу в дома на Aлтънташ и неговия съквартирант – адвокат, който е идентифициран като Серкан Б.

, в рамките на разследването, което се води от Главна прокуратура в Анкара. Компютърът е иззет от дома им в квартал Кечиорен в Анкара и е отнесен в полицейското управление за експертиза. 

Полицията е огледала и проследила дейностите, извършвани на компютъра, от които е станало ясно, че снимката на Карлов е разгледана повече от веднъж в различни дни. Полицията също разследва с кого е контактувал Алтънташ в дните, когато е разглеждал снимките. Проверява се дали някой друг не е дал заповед за убийството. 

Правителството твърди, че Aлтънташ е  последовател на базирания в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, който е враг на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. 

Разследват се и връзките на съквартиранта Серкан Б. Според съобщения на полицията, той е отрекъл да е член на организацията на Гюлен.

 Твърди се, че Серкан е насочвал Алтънташ да извършва редица дейности през последните пет години.


Сподели публикацията

About Author

bg365