Tuesday, Aug. 22, 2017

ЕКСКЛУЗИВНО В ИНТЕРНЕТ! Външно: Няма данни за втори пострадал български гражданин в Истанбул

Публикувано на

01.01.2017

Няма официална информация за втори пострадал или изчезнал български гражданин след терористичния акт от тази нощ в Истанбул. Това заяви пред stara-bulgaria.eu медийният съветник на Министерството на външните работи Велислава Панова. Тя допълни, че ранената млада българка, за която по-рано бе съобщено, е оперирана и се намира в реанимация.

 Куршумът е бил засегнал белия дроб и гръбначния стълб. Състоянието на младата жена е стабилизирано, но все още има риск за живота й. В момента тя е в съзнание и е комуникативна. Още е много рано да се правят прогнози за здравословното й състояние. Следващите часове и дни ще бъдат изключително важни за начина, по който тя ще се възстановява.

„Информирам непрекъснато правителството и премиера в България за хода на разследванията. Относно стрелеца или стрелците, тъй като има противоречива информация колко са били, все още не е ясно колко са били, но се знае, че един е бил облечен като Дядо Коледа. Открита е била безразборна стрелба срещу хората в заведението“, заяви по-рано посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Хората, които търсят помощ или информация за своите близки в Истанбул, могат да се обръщат към телефоните на посолството и на консулството там, които са посочени на сайта на Външно министерство.


Сподели публикацията

About Author

bg365