Wednesday, Aug. 23, 2017

ЕКСКЛУЗИВНО! Калфин с разбиващи откровения за Валерия Велева, Плевнелиев и излизането си от АБВ

Публикувано на

21.12.2016

ЕКСКЛУЗИВНО! Калфин с разбиващи откровения за Валерия Велева, Плевнелиев и излизането си от АБВ

Разбирам господин Плевнелиев, че коледно правителство, управляващо по празниците, ще е прецедент, но то можеше да бъде назначено доста по-рано. Без участието на ГЕРБ и БСП няма как да се създаде правителство, то е ясно. Това заяви пред Би Ти Ви Ивайло Калфин от АБВ.

„Има конституция и вероятно сме за пръв път в такава ситуация.

В крайна сметка освен логиката, трябва да следим и законите“, допълни Калфин.

Той подчерта, че е работил максимално добре като министър. „Мисля, че моята област беше една от онези, в които имаше резултати“, самопохвали се той.

„Не отричам правото на господин Първанов да критикува кабинета „Борисов“. Много неща, които бяха записани в споразумението, което подписахме, не бяха изпълнени. Например – за транзакциите, за фонда, подпомагащ българската индустрия. Да не говорим, че след сключването на споразумението – отношенията с Русия например не се развиха в желаната посока“, коментира Калфин. 

Запитан защо той и Румен Петков напускат ръководството на АБВ, той отговори: „Ние продължаваме да се занимаваме с политика. АБВ има нужда от обновление. Ние даваме пример. Но не очаквайте да се оттеглим от политиката. Ние имаме заседание на конгреса на 15 януари. тогава може да бъде избран нов лидер, който ще предложи нов състав на ръководството. Ние няма да изчезнем от хоризонта, а ще бъдем доста активни. Ние правим партия не заради лидерите“.

Калфин подчерта, че постъпката му не е свързана със загубата на президентските избори. „Да, ние очаквахме по-висок резултат. Но партията ни все пак получи един добър резултат. Няма от какво да сме недоволни“, коментира Ивайло Калфин. 

„Не очаквам нищо добро от БСП. Когато разчиташ на някого и си партньор, вярваш, че ще спазва думите си. Но с тях не се случи така“, заяви политикът, запитан какво е отношението му към БСП.

„Статията, която излезе в сайта на госпожа Велева, е пълна с неверни неща. Тя е пълна лъжа! Аз не съм се самопредлагал за еврокомисар, не е ставало и дума за моята кандидатура! Публично съм казвал, че със забавянето ни ще сме единствената държава без свой еврокомисар. Да не говорим, че всяко забавяне означава, че ние много трудно ще получим след това ресор в ЕК“, заяви Ивайло Калфин, коментирайки скандала, разразил се с публикация в „Епицентър.бг“.


Сподели публикацията

About Author

bg365