Wednesday, Aug. 23, 2017

Борисов цитира какво пише в Корана за строителството на пътища

Публикувано на

20.12.2016

Борисов цитира какво пише в Корана за строителството на пътища

Снимка: Булфото, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

„Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас“, прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, съобщава БНТ, цитирана от OFFnews.bg.

„В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише.

Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж“, заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата „Няма добро ненаказано“. Така че от това, което чух /за изграденото в област Смолян през последните две години/, заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища, е добре“, заключи Борисов.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3.4 км. Започва от митницата в кв. „Устово“ и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“. Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград – Смолян и пътя Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. Устово на Смолян.

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Сподели публикацията

About Author

bg365