Tuesday, Aug. 22, 2017

СОВАЛКИ ВЪВ ВЛАСТТА! Реформатори, ГЕРБ и Патриоти коват новото правителство

Публикувано на

20.12.2016

Опитите на трите партии – Реформатори, ГЕРБ и Патриоти, да сглобят нов кабинет с мандата на десницата, продължават и днес.  Представителите на трите групи ще се срещнат, за да продължат политическите консултации, които започнаха в края на миналата седмица.

Ако бъде постигнато съгласие за нов кабинет, съставът му  трябва да бъде гласуван най-късно в четвъртък, тъй като в петък парламентът вече излиза във ваканция.

Припомняме, че след разговорите вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че премиерът ще бъде излъчен от РБ с консенсус от всички парламентарни групи.

Има много ясно изразено мнозинство, търсим точки, по които да се обединим“, допълни той.

„Има вече принципно съгласие, че на основата на програмата за управление има мнозинство. Срещите продължават в детайли, когато приключим с темата за програмата, тогава ще отворим какъвто и да било въпрос за премиер и състав на кабинета“, заяви здравният министър в оставка Петър Москов.

Срещата започна само между представители на РБ и ГЕРБ, но по-късно към тях се пресъединиха и съпредседателите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Те обаче си тръгнаха малко по-рано без да направят коментари, според неофициална информация са били отстранени от преговорите. Най-вероятно искането им за увеличение на минималните пенсии отново се е оказало „горещият картоф“ на срещата.

СЛЕДЕТЕ ГОРЕЩАТА ИНТРИГА В stara-bulgaria.eu И stara-bulgaria.eu TV!


Сподели публикацията

About Author

bg365