Wednesday, Aug. 23, 2017

Патриоти, ГЕРБ и реформатори се заплита – ето какво призна Зеленогорски

Публикувано на

16.12.2016

Патриоти, ГЕРБ и реформатори се заплита – ето какво призна Зеленогорски

Заверата между Патриотичния фронт, ГЕРБ и Реформаторския блок относно съставянето на нов кабинет се заплита. Преди минути от сградата на Народното събрание излезе председателят Цецка Цачева, придружавана от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателят на групата Цвета Караянчева. Те са били на тайна среща заедно с представителите на патриотите в лицето на Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

На тайната завера е присъствал и Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“. Преди минути той излезе от НС и обяви, че на срещата между Цачева, Цвета Караянчева, Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов се били обсъждани промените в изборния кодекс. ГЕРБ държат на пълен мажоритарен вот, както е решил народът на референдума. Реформаторите и патриотите искат да се въведе смесена система по германския модел.

„Повдига се и въпросът за антикорупционния закон на Меглена Кунева, който отлежава две години и представителите на ДБГ държат, ако има разбирателство за правителство в рамките на този парламент, той да бъде разгледан и въведен“, заяви още той. Конкретни параметри на ново правителство, както и министерски постове не са били обсъждани, заяви Зеленогорски и допълни, че събота и неделя ще текат преговори и ще бъдат динамични.

Пред журналистите Цецка Цачева не пожела да даде никакъв коментар какво са си говорили на тази среща, а лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отрече да е ходил както при Бойко Борисов, така и да се е виждал с Цачева.

На въпрос какво патриотите са обсъждали с премиера Бойко Борисов, както и вътре с Цецка Цачева, Сидеров отговори: „Никъде не съм ходил, Обядвах с колеги.“


Сподели публикацията

About Author

bg365