Wednesday, Aug. 23, 2017

ЕКСКЛУЗИВНО! Мишо Константинов хвърли бомбата: Основни фигури са отказали на Плевнелиев участие в служебен кабинет

Публикувано на

12.12.2016

ЕКСКЛУЗИВНО! Мишо Константинов хвърли бомбата: Основни фигури са отказали на Плевнелиев участие в служебен кабинет

Най-добре да се състави служебно правителство и да се изчака встъпването в длъжност на новия президент. Това мнение изрази в студиото на телевизия „България он ер” професор Михаил Константинов. Той посочи, че един от добрите варианти е сегашното правителство да продължи да управлява до встъпването в длъжност на новоизбраният президент Румен Радев.

„На Пленелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали.

Накрая ще изберем кабинет, който ще се запознае помежду си и ще чакаме Румен Радев да оправи всичко. Президентът трябва да разпусне Народното събрание, да насрочи избори и да назначи служебен кабинет“, коментира математикът.

Той добави, че все още не е ясно как ще реагира Реформаторският блок след връчване на третия мандат, но според него е невъзможно евентуално тяхно правителство да работи срещу гласовете на БСП и ГЕРБ. 

„Дори да мине при едно гласуване, буквално след това правителството ще рухне, те нямат необходимата подкрепа“, убеден е математикът. Той определи като „пълен цирк” вариантът в зала да влязат 121 депутати и 61 от тях да одобрят правителство на реформаторите.

Според него, ако процесът по връчване на мандатите беше ускорен, нещата щяха да са по-добри. „Някои от сроковете вече са изядени. Намираме се на последния етап, при третия мандат вече има срок. Реформаторите могат да изядат още една седмица“, посочи Константинов.

 

 


Сподели публикацията

About Author

bg365