Wednesday, Aug. 23, 2017

Плевнелиев заби нож в гърба на Борисов, дава армията на червени генерали

Публикувано на

08.12.2016

Плевнелиев заби нож в гърба на Борисов, дава армията на червени генерали

Най-позорният президент в историята на България Росен Плевнелиев е забил остър нож в гърба на човека, който го номинира за високата длъжност – Бойко Борисов.

Стана ясно, че гостът на „Дондуков 2″ се е договорил с ген. Румен Радев да предложи за служебен министър на отбраната ген. Атанас Самандов, с когото са близки по гоцеделчевската линия.

Самандов минава за изключително доверен човек и до Георги Първанов. Двамата са работили дълги години и се познават отлично. Договорката между Плевнелиев и Радев предвижда още Самандов да остане и в титулярното правителство, което по всяка вероятност ще бъде с протекцията на бъдещия президент.
Медията ни научи, че топлата връзка по оста Плевнелиев – Радев е довела и до друга интересна въртележка в армията. Двамата са отхвърлили предложението на Николай Ненчев за началник на българската армия да бъде назначен адмирал Емил Евтимов. Неговата кандидатура е срещнала отпора и на самия ген. Самандов. Скандалното в случая е, че Евтимов е бил пренебрегнат въпреки отличната си подготовка и евроатлантическите си познания.
Вместо него за началник на отбраната Плевнелиев ще се опита да наложи ген.-майор Андрей Боцев, който в момента е командващ на сухопътните войски. Действията на Плевнелиев показват, че той напълно се е отрекъл от мин.-председателя в оставка Борисов. Това не е първото му политическо предателство. Припомняме, че той вече веднъж заяви публично, че гласовете, с които бе избран за президент са негови лични, а не на привърженици на ГЕРБ.
Явно маневрите на Плевнелиев целят да му осигурят висок дипломатически пост, но не е изключено накрая той да бъде изигран.


Сподели публикацията

About Author

bg365