Tuesday, Aug. 22, 2017

Корнелия с първи думи след връщането на мандата: Плевнелиев да се забърза със служебния кабинет

Публикувано на

07.12.2016

Корнелия с първи думи след връщането на мандата: Плевнелиев да се забърза със служебния кабинет

Както заявихме, още в началото, получихме мандат за съставяне на правителство. Върнахме този мандат и затвърдихме позицията си, че 43-тото народно събрание е с изчерпани ресурси. Това заяви лидерката на БСП „Лява България“ Корнелия Нинова, след срещата с президента Росен Плевнелиев, на която той й връчи мандат за съставянето на правителство.

„Представихме на господин президента нашето мнение, ако може да забърза процедурата за връчване на следващ мандат на друга парламентарна партия и да започне да съставя служебен кабинет“, добави тя.


„В последния месец, макар и в оставка, правителството възлага обществени поръчки, прави назначения, правят се предложения за изпращане на посланици. Това не би трябвало да се прави по време на оставка. Избор на еврокомисар, а и след оставката на господин Попов, трябва да се правят след като господин Радев застане на поста“, каза Нинова.
„Росен Плевнелиев е предложил на господин Радев да направят заедно кабинет, но генералът е отказал и е решил да стои настрана”, призна Корнелия Нинова.
 


Сподели публикацията

About Author

bg365