Tuesday, Aug. 22, 2017

Осман Октай с разбиваща прогноза: Румен Радев ще остане сам! БСП с патерицата си ДПС няма да имат повече от 100-105 мандата

Публикувано на

03.12.2016

Не знам кой казва истината, но самият факт, че е имало разговор между Корнелия Нинова и руския генерал Решетниконв, оставя един много неприятен привкус. И това би трябвало да се разследва. Аз от години коментирам, че на територията на България се преследва едно напрежение и дестабилизация по линия на Москва – Анкара. Това заяви пред ТВ Европа политическият анализатор Осман Октай.

Според него излъченият от БСП президент Румен Радев ще остане политически сам. „БСП с патерицата си ДПС няма да имат повече от 100-105 мандата в следващия парламент и никога няма да бъдат на власт в България“, заяви Октай.

Той прогнозира, че в следващия парламент ще има 4 политически формации – ГЕРБ, БСП, Патриотичният фронт и ДПС. „Така че е голяма вероятността отново – и бих посъветвал Валери Симеонов, когото познавам лично, малко да си мери думите по отношения на Бойко Борисов и ГЕРБ“, изтъкна той.

На въпрос какво ще стане с Реформаторския блок и Радан Кънев, Октай отговори: „Ще стане същото както със СДС. Както навремето Костов отстрани формацията на Недежда Нейнски и се сдружи с легионерите, но не успя да влезе в парламента, така ще се случи и сега. Така че грешките на костовистите продължават и днес“, подчерта Осман Октай

„За последните 25-26 години при цялостното структуриране на страната, Русия и Москва и техните служби никога не са отсъствали. За съжаление днес те са по-силни от слабостта на ЕС, от слабостта на Балканите, от процесите в България. И естествено Путин се възползва максимално от това. Защото нашите служби винаги са били зависими от съветските и руските. България е била винаги и днес ще се превърне в още по-силна логистика. Всичко това вече вдига цената на Балканите като логистика за ЕС“.

 


Сподели публикацията

About Author

bg365