Wednesday, Jul. 26, 2017

Адвокат призова за незабавно обвинение срещу Петьо Еврото

Публикувано на

15.06.2015

Адвокат призова за незабавно обвинение срещу Петьо Еврото

Прокуратурата незабавно трябва да повдигне обвинение на следователя Петьо Петров, който е в основата на приключилия с фиаско процес срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров. Върховният касационен съд окончателно ги оневини по скандалното дело за даване на подкуп.

„В документите е записано, че Петров е извършил провокация към подкуп“, каза в студиото на TV7 адвокатът на Тенчо Попов Константин Симеонов.

„Прокуратурата трябва да действа бързо, защото давностният срок за това престъпление изтича на 1 април“, каза той, но прогнозира, че ще се протака, за да се излезе след това с оправданието, че е изтекъл.

Симеонов отбеляза, че някой в съдебната система пази Петров, а той съответно изпълнява поръчки.

„В документите по делото за подкупа разговорите му с агентите от ДАНС, които са над 40 за две седмици, ги няма. Прокурорът е преценил, че нямат отношение към случая. Случайно или не, в неговата каса са съхранявани изгубените тефтери на Филип Златанов. Отново случайно или не, като вещо лице по това дело е назначен пенсиониран експерт, каквато практика няма. Това дава възможност тефтерите да се движат извън служебната поща на МВР, което иначе е невъзможно. Ще заведем дело в Страсбург по Закона за отговорността на държавата“, каза адвокат Сименов.

comments


Сподели публикацията

About Author