Wednesday, Aug. 23, 2017

Подробности в stara-bulgaria.eu от съда: Разстреляните Караджови били богати, търсят парите

Публикувано на

25.10.2016

Подробности в stara-bulgaria.eu от съда: Разстреляните Караджови били богати, търсят парите

Разследващите са поискали да бъде направена нова психиатрична експертиза на 15-годишния Алекс – сина на полиция Венцислав Караджов. Припомняме, че ченгето е обвинено в бруталното убийство на двамата си родители Цветан и Божурка Караджови.Синът на полиция категорично е отказал да дава показания по това дело срещу баща си, стана ясно днес в Апелативен съд-Пловдив, където за пореден път обвинението обжалва мярката за неотклонение задържане под стража.

Както stara-bulgaria.

eu съобщи, до момента не е намерено оръжието на престъплението и няма преки доказателства, че именно Караджов е разстрелял майка си и баща си. Той обаче единствен е имал мотив да го направи.

Държавното обвинение контрира и изтъкна, че въпреки че до момента има само косвени доказателства, може да се направи предположение, че именно Караджов е извършителят.

„Не зная кой ги е убил, може да е психически лабилен човек, може да е всичко, може да е заради парите им”, каза в съдебна зала полицаят.

Днес стана ясно, че преди време Цветан и Божурка са продали апартамент в  Пловдив и земи в село Цалапица. Отделно от това възрастната жена е имала и други спестявания от други продадени наследствени имоти.

Адвокатката на Караджов Зоя Тошкова сподели пред медиите, че въпреки че са имали пари, възрастните хора са живели бедно. На няколко пъти Зоя Тошкова е искала извлечение от банките, за да стане ясно къде са парите и с какви средства са разполагали пенсионерите, но до момента молбата й не е удовлетворена.

„Не отричам, че имах конфликти с родителите си, но по законен начин съм завел дела и им бяха наложени две възбрани на имотите. Не мога да си обясня защо родителите ми бяха толкова злобни и толкова цинично ме атакуваха. Срещу мен валяха жалби, а от записите в компютъра и телефона ми се вижда, че те ме  заплашват. Нямам нищо общо с убийството, пуснете ме с по-лека мярка навън”, поиска Караджов

Съдът обаче го остави в ареста.

Както stara-bulgaria.eu съобщи, на 17 май Пловдив осъмна, потресен от жестоко зверство. В дома си разстреляни с по няколко куршума бяха открити 74-годишният Цветан и 68-годишната му съпруга Божурка. Смята се, че бруталният разстрел е извършен заради имоти в Пловдив, за които Венцислав Караджов е воювал с родителите си..
 
Кристина ИВАНОВА, stara-bulgaria.eu
 


Сподели публикацията

About Author

bg365