Wednesday, Aug. 23, 2017

Жельо Бойчев с първи коментар пред stara-bulgaria.eu след повдигнатото обвинение за Царските конюшни срещу Веселин Пенев

Публикувано на

14.10.2016

Жельо Бойчев с първи коментар пред stara-bulgaria.eu след повдигнатото обвинение за Царските конюшни срещу Веселин Пенев

Както stara-bulgaria.eu съобщи по-рано днес прокуратурата повдигна обвинение на бившия областен управител на София Веселин Пенев заради сделката с бившите царски конюшни. Той е привлечен като обвиняем за умишлена безстопанственост и за неизгодно сключени сделки. Припомняме, че преди около седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутатът Жельо Бойчев сезираха главния прокурор Сотир Цацаров за Царски конюшни.

stara-bulgaria.eu потърси за коментар Жельо Бойчев. „В момента, в който ние разбрахме за сделката публично огласихме факта за разпродажбата и буквално на следващия ден внесохме сигнала в прокуратурата, с което настоявахме въобще да се провери спасен ли е законът за държавната собственост и правилника към него“, заяви червеният депутат.

„Още тогава ние попитахме на какво основание и кой е изготвил оценката. Защо се пристъпва към продажба, при положение, че се знаеше, че има съдебен спор за имота и най-важното – защитен ли е бил държавният интерес. Това бяха основните твърдения в нашия сигнал. Радвам се, че прокуратурата сравнително бързо е реагирала“, посочи Бойчев.

„За мен е много важа тази бърза реакция, защото имаше спекулации, че ние внасяме невярна информация и че няма престъпление. Надявам се прокуратурата да продължи в такъв тип посока, тъй като липсата на справедливост е един от най-големите дефицити в нашето общество в момента.

Явор БЕЛЧЕВ, stara-bulgaria.eu


Сподели публикацията

About Author

bg365